Les plaques tectòniques

Recentment, ha hagut una sèrie de terratrèmols a la ciutat de Mèxic. però, ¿qué produeix aquests terratrèmols? Un terratrèmol és el resultat de l'alliberament brusc d'energia acumulada pels desplaçaments i les friccions de les diferents plaques de l'escorça terrestre, és a dir per la fricció als punts de contacte de les diferents plaques.
Resultado de imagen de terremoto esquema

Esquema de l’inici d’un terratrèmol

Les plaques tectòniques són aquelles porcions de litosfera que es troben sota la superfície terrestre; les troben una al costat del altre, es a dir, s’aguanten unes a les altres per això el moviment és permanent i es poden notar desplaçaments en diferents països. El moviment d’aquestes plàques és molt milmetrat i quan són notables donen lloc els terretrèmols i els tsunamis. Hi ha diferents tipus de movimients. El primer moviment és el divergent, que consisteix en que dos plaques es separin i fan una falla, un forat. El segon moviment és el convergent, consisteix quan les dos plaques s’ajunten, la placa prima es col·loca sobre la més gruixuda i produeix una falla. El tercer i últim moviment és el transformat, és quan les dues plaques llisquen en direccions oposades i també fan falles.
La major part de la Terra està formada per set grans plaques que són: la Placa de Sud-aAmèrica, la Placa Nord-Americana, la Placa Euroasàtica, la Placa Indoaustraliana, la Placa Africana, la Placa Antàrtica, la Placa Pacífica i altres plaques menors.
Resultado de imagen de placas tectonicas

Una dada interessant és que les zones del món més propenses a patir un terratrèmol són: Nova Zelanda, California (EE.UU), Xile, Indonèsia i FIlipines.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Implants de silicona als pits: l'abans i el després

La cirurgia plàstica a Brasil

Estructura de la Terra